Verë e bardhë Alimani

Shesh i bardhë 2020 - 13,5% vol. - Kantina ALIMANI

Lista e cmimeve CHF 18.40
Lista e cmimeve Çmimi me zbritje CHF 18.40
Ne shitje I lodhur
mezemer icon product
Përshkrim
Kjo verë prodhohet nga vreshtat mbi 15-vjeçare të Sheshit të Bardhë, një varietet vendas i zonës së Çizmelit, Durrës.
Informacioni i produktit
Përshkrim

Kjo verë prodhohet nga vreshtat mbi 15-vjeçare të Sheshit të Bardhë, një varietet vendas i zonës së Çizmelit, Durrës.

Procesi i fermentimit të rrushit Shesh i Bardhë zhvillohet në Tetor (në fillim të muajit) në fuçi inoksi dhe në temperaturë të ulët, mesatarisht në 15°C për ta bërë verën të shprehë më së miri aromat e saj karakteristike.

Shesh i Bardhë ( Variatet Autokton) i zonës Çizmeli, Durrës. Një verë e prodhuar nga fermentim natyral, me temperaturë të kontrolluar 15 °C, me një ngjyrë të verdhë kashtore dhe një buke të pasur lulesh pjalmore.
Preferohet të konsumohet në temperaturën 10-12 °C, kryesisht si aperitiv, me prodhime deti si dhe djathëra me aroma të lehta. Ruhet në vende me pak dritë dhe temperaturë normale ambjenti.

Rreth prodhuesit
mezemer icon product
"Kantina Alimani", një punishte vere në pronësi familjare, ndodhet në Tiranë. Ajo u themelua në vitin 2016 nga dy vëllezërit Rezart dhe Erjon, me mbështetjen e vazhdueshme të babait të tyre Ramazan. Ramazan dhe Rezart Alimani po kthehen në Shqipëri pas eksperiencës së tyre në Itali në një nga kantinat më prestigjioze të Romës, Poggio Le Volpi. Ramazani mbërriti në këtë kantinë në vitin 2001, duke u kujdesur për punë të ndryshme në vreshta. Pesë vjet më vonë, Rezart iu bashkua atij. Marrëdhënia e ngushtë që kishte me gjyshin e tij Kasem Kaleci - Agronom, ushqeu tek ai një dashuri të madhe për natyrën. Sapo mbërriti në Romë në vitin 2006, Rezarti u përfshi menjëherë në punën dhe proceset brenda kantinës. Dashuria e tij për punën dhe pasioni për verën u përkthyen në kantinë e tyre, e re në emër, por e pasur në përvojë.
Lexo më shumë
You may also be interested in...