Verë e kuqe Bello

Carmenere 2021 - 13,5% vol. Kantina BELLO - Gold medal

Lista e cmimeve CHF 31.00
Lista e cmimeve Çmimi me zbritje CHF 31.00
Ne shitje I lodhur
mezemer icon product
Përshkrim
Një verë e kuqe vjollcë, e butë dhe mbështjellëse, me një aromë prej kadifeje.
Informacioni i produktit
Përshkrim

Një verë e kuqe vjollcë, e butë dhe mbështjellëse, me një aromë prej kadifeje. Ndjehet një aromë trëndafili, manushaqesh dhe manaferrash të egra, me nota lulesh. Për më tepër, një pasazh i shkurtër në lisin francez i jep shijet e verës së vaniljes dhe jamballit.

 

Kjo verë e jashtëzakonshme ka fituar jo më pak se arin prestigjioz në Konkursin dhe Festivalin Ndërkombëtar Ballkanik2022 dhe 2021. Është një kryevepër e vërtetë që do të magjeps shqisat tuaja dhe do ta çojë udhëtimin tuaj të verës në lartësi të reja.

Rreth prodhuesit
mezemer icon product
Shishja e parë e verës e prodhuar nga Cantina Bello daton në vitin 1977 dhe më pas, pas disa dekadash përvojë, i dha shkas themelimit aktual të vetë Cantina, e cila u bë zyrtarisht në 1994. Veraria ndodhet në një fshat të Durrësit, Perlat, në një zonë kodrinore 2 km larg detit që shërben si urë lidhëse midis bregdetit dhe zonës malore. Rrushi i verës Bello është të gjitha të certifikuara nga Rauscedo Cooperative Nurseries (VCR), një punishte vere më moderne dhe lider në industri. Hardhitë përzgjidhen dhe mbillen pas një analize të kujdesshme të tokës, e cila falë vendndodhjes gjeografike dhe erës së favorizuar nga deti kërkon një trajtim minimal fitosanitar. Sipërfaqja e mbjellë me hardhi është rreth 8 deri në 10 hektarë. Varietetet e rrushit të pranishme në Veraria Bello janë:- Shesh i Bardhë (varietet vendas i rrushit shqiptar)- Merlot- Carmenere- Cabernet Sauvignon- Touriga Nacional- Malbek.Një veçori mjaft e rëndësishme e kantinës ka të bëjë me fermentimin, pasi të gjitha fermentimet bëhen duke përdorur "Metodo Ganimede": është një metodë e importuar nga Italia dhe unike në llojin e saj, e përdorur në Shqipëri vetëm nga Cantina Bello.
Lexo më shumë
You may also be interested in...