Verë e kuqe Alimani

Merlot Rezervë 2017 - 13,5% vol. - Kantina ALIMANI

Lista e cmimeve CHF 26.00
Lista e cmimeve Çmimi me zbritje CHF 26.00
Ne shitje I lodhur
mezemer icon product
Përshkrim
Ne i kemi kushtuar vëmendje Merlot-it, pasi jemi të bindur se mund ta bëjmë këtë varietet rrushi të shprehë potencialin e tij.
Informacioni i produktit
Përshkrim

Ne i kemi kushtuar vëmendje Merlot-it, pasi jemi të bindur se mund ta bëjmë këtë varietet rrushi të shprehë potencialin e tij. Ne zgjedhim rrush të pasur nga vreshtat më të mira në kodrat përreth zonës së Durrësit, ku ekspozimi dhe vendosja së bashku me tokën janë thelbësore për maturimin e tyre të përsosur. Nëpërmjet
teknikës së duhur të fermentimit dhe plakjes, rezulton një verë e plotë për nga struktura, aroma dhe shija.

Kjo verë është rezultat i një përzgjedhjeje të rrushit Merlot me përqendrim të jashtëzakonshëm dhe cilësi jashtëzakonisht të lartë me kontributin e tokave të shkëlqyera dhe një rendiment të ulët për hardhinë.

Verë e prodhuar nga rrushi "Merlot" nga zona e Durrësit.
Fermentim i kujdesshëm dhe vjetërim në barrik për 18 muaj, vjen me aroma karakteristike të plakjes, duke sjellë një verë në ngjyrë rubin dhe e shijshme për t'u konsumuar me mishra të ndryshëm të pjekur. Shërbehet në temperaturën 18÷20 oC.

Rreth prodhuesit
mezemer icon product
"Kantina Alimani", një punishte vere në pronësi familjare, ndodhet në Tiranë. Ajo u themelua në vitin 2016 nga dy vëllezërit Rezart dhe Erjon, me mbështetjen e vazhdueshme të babait të tyre Ramazan. Ramazan dhe Rezart Alimani po kthehen në Shqipëri pas eksperiencës së tyre në Itali në një nga kantinat më prestigjioze të Romës, Poggio Le Volpi. Ramazani mbërriti në këtë kantinë në vitin 2001, duke u kujdesur për punë të ndryshme në vreshta. Pesë vjet më vonë, Rezart iu bashkua atij. Marrëdhënia e ngushtë që kishte me gjyshin e tij Kasem Kaleci - Agronom, ushqeu tek ai një dashuri të madhe për natyrën. Sapo mbërriti në Romë në vitin 2006, Rezarti u përfshi menjëherë në punën dhe proceset brenda kantinës. Dashuria e tij për punën dhe pasioni për verën u përkthyen në kantinë e tyre, e re në emër, por e pasur në përvojë.
Lexo më shumë
You may also be interested in...