Prodhuesi ynë Kantina Uka.
100% i certifikuar shqiptar.

Rreth kantina Uka:

mezemer icon product
Uka
Veraria Uka ndodhet në qendër të Shqipërisë në zonat rurale të kryeqytetit Tiranë. Është themeluar në vitin 2005, i themeluar nga Flori Uka (verabërës), brezi i parë i familjes në prodhimin e verës. Pas 5 vitesh punë në kantina të ndryshme në Friuli/Veneto dhe 2 vite studimesh në Universitetin e Udines dhe Conegliano në Enologji, Flori u kthye në Shqipëri për të ndjekur ëndrrën e tij për të rizbuluar vlerat e verës në Shqipëri. Shqipëria është e pasur me varietete autoktone dhe histori vreshtarie. Një histori e shtypur nga osmanët dhe sistemi i diktaturës. Sot brezi i ri i prodhuesve të verës po zbulon vlerat e vërteta të kësaj harte të panjohura për pjesën tjetër të botës. Në Shqipëri pothuajse çdo familje fshatare kultivon rrush. Në disa zona rriten varietete autoktone që ekzistojnë për qindra vjet. Vizioni i kantinës Uka është mbledhja e këtij rrushi nga familje të ndryshme në të gjithë Shqipërinë për të marrë potencialin maksimal të të njëjtave varietete. Duke ndjekur një sistem kooperativist, Flori punon me afro 200 familje në të gjithë Shqipërinë që kanë varietete autoktone rrushi me një sipërfaqe më pak se 1 hektar. Kështu është e mundur të kërkojmë potencialin e vërtetë të terroirit për të shprehur maksimumin e vlerave tona në verë. Qëllimi i kantinës është të krijojë një bazë të dhënash të zonave dhe varieteteve indigjene që shprehen në maksimum në verërat tona. Ne e shohim kantinë tonë si një muze të verës së ardhshme ku dashamirës të verës nga e gjithë bota mund të vijnë dhe të shijojnë Shqipërinë në një gotë.

Vendndodhja e Verarise Uka

Mbledhja: Cantina UKA

Filtrat
4 produkte

 • Uka
  Ceruja 2018- Edicion i limituar- 12,5% vol. - Kantina UKA
  Lista e cmimeve €28,90
  Lista e cmimeve Çmimi me zbritje €28,90
 • Uka
  Kallmet rezervë 2018 - 14% vol. - Kantina UKA
  Lista e cmimeve €28,90
  Lista e cmimeve Çmimi me zbritje €28,90
 • Uka
  Pulëz Rroshnik 2018 - 12,5% vol. - Kantina UKA
  Lista e cmimeve €24,50
  Lista e cmimeve Çmimi me zbritje €24,50
 • Uka
  Udha 2018 - 13,5% vol. - Kantina UKA
  Lista e cmimeve €24,50
  Lista e cmimeve Çmimi me zbritje €24,50
Pyetjet e bëra shpesh
Keni ndonjë shqetësim? Hidhini një sy pyetjeve të bëra më shpesh
Transporti dhe kthimi
Lexoni politikën tonë të transportit dhe kthimit
Na kontaktoni
Jemi në dispozicionin tuaj për çdo pyetje. Flasim shqip, italisht dhe anglisht