Verë e bardhë Uka

Pulëz Rroshnik 2018 - 12,5% vol. - Kantina UKA

Lista e cmimeve CHF 21.40
Lista e cmimeve Çmimi me zbritje CHF 21.40
Ne shitje I lodhur
mezemer icon product
Përshkrim
Verë e bardhë e prodhuar nga varieteti i rrushit Pulëz, e rritur në Berat dhe e vjelur në fshatin Roshnik, që konsiderohet zona më e vjetër e origjinës së saj.
Informacioni i produktit
Përshkrim

Verë e bardhë e prodhuar nga varieteti i rrushit Pulëz, e rritur në Berat dhe e vjelur në fshatin Roshnik, që konsiderohet zona më e vjetër e origjinës së saj. Vreshti ndodhet në mes të pyllit, ku derrat e egër hanë këtë rrush si ushqim të preferuar. Kjo hardhi u rrit natyrshëm në pemë për një kohë të gjatë përpara se banorët vendas të fillonin ta kultivonin atë. Vera ka një ngjyrë të lehtë të artë, me shije frutash të frutave të bardha të pjekura dhe strukturë të shkëlqyer për plakje. Ajo kombinohet mirë me ushqimet me peshk dhe makarona.

Specifikime teknike:


-Rrush i vjelur me dorë
-Vreshti i vogël i vendosur në mes të një pylli 600m mbi nivelin e detit
-Transportohet në kantinë me kuti 20 kg me kamionë me temperaturë të ftohtë
- Shtypja
-Reshjet natyrale në rezervuarët inoks-Fermentim i kontrolluar i ftohtë për 12-15 ditë-Batonazh për 1 muaj
-Reshje natyrale për 1 vit
- Filtrim dhe në shishe

Rreth prodhuesit
mezemer icon product
Veraria Uka ndodhet në qendër të Shqipërisë në zonat rurale të kryeqytetit Tiranë. Është themeluar në vitin 2005, i themeluar nga Flori Uka (verabërës), brezi i parë i familjes në prodhimin e verës. Pas 5 vitesh punë në kantina të ndryshme në Friuli/Veneto dhe 2 vite studimesh në Universitetin e Udines dhe Conegliano në Enologji, Flori u kthye në Shqipëri për të ndjekur ëndrrën e tij për të rizbuluar vlerat e verës në Shqipëri. Shqipëria është e pasur me varietete autoktone dhe histori vreshtarie. Një histori e shtypur nga osmanët dhe sistemi i diktaturës. Sot brezi i ri i prodhuesve të verës po zbulon vlerat e vërteta të kësaj harte të panjohura për pjesën tjetër të botës. Në Shqipëri pothuajse çdo familje fshatare kultivon rrush. Në disa zona rriten varietete autoktone që ekzistojnë për qindra vjet. Vizioni i kantinës Uka është mbledhja e këtij rrushi nga familje të ndryshme në të gjithë Shqipërinë për të marrë potencialin maksimal të të njëjtave varietete. Duke ndjekur një sistem kooperativist, Flori punon me afro 200 familje në të gjithë Shqipërinë që kanë varietete autoktone rrushi me një sipërfaqe më pak se 1 hektar. Kështu është e mundur të kërkojmë potencialin e vërtetë të terroirit për të shprehur maksimumin e vlerave tona në verë. Qëllimi i kantinës është të krijojë një bazë të dhënash të zonave dhe varieteteve indigjene që shprehen në maksimum në verërat tona. Ne e shohim kantinë tonë si një muze të verës së ardhshme ku dashamirës të verës nga e gjithë bota mund të vijnë dhe të shijojnë Shqipërinë në një gotë.
Lexo më shumë
You may also be interested in...