Verë e kuqe Uka

Kallmet rezervë 2018 - 14% vol. - Kantina UKA

Lista e cmimeve CHF 25.20
Lista e cmimeve Çmimi me zbritje CHF 25.20
Ne shitje I lodhur
mezemer icon product
Përshkrim
Portreti i malësorit në etiketën është stërgjyshi ynë, i cili simbolizon zonat veriore ku kultivohet kjo varietet.
Informacioni i produktit
Përshkrim

Portreti i malësorit në etiketën është stërgjyshi ynë, i cili simbolizon zonat veriore ku kultivohet kjo varietet. Kallmeti njihet si rrushi më i mirë për verën e kuqe në Shqipëri, prandaj vera që mban emrin e saj konsiderohet si ambasadorja e verërave shqiptare për ekselencë. Një vjelje e vetme vreshtash e prodhuar falë një familjeje pasionante dhe punëtore që merr rrushin më cilësor të Kallmetit në zonë. Ngjyra elegante e rubinit e kuqe, me shije të frutave të manave të kuqe, vanilje dhe kakao, ofron një buqetë shumë të ekuilibruar dhe të gjithanshme. Përshtatet mirë me një shumëllojshmëri pjatash.

Specifikime teknike:
-Rrush i vjelur me dorë
-Zakonisht mbledhje e vonshme nga vreshtat organike
-Transportohet në kantinë me kuti 20 kg me kamionë me temperaturë të ftohtë
-Crio maceration për 48 orë
-Fermentimi i kontrolluar për 12-15 ditëShtypje e butë
-Reshjet natyrore në rezervuarin inox
-Plotësohet në fuçi lisi 500 L për 4 muaj
-Rreth 2 vjet monitorimi i shijeve autentiche të varietetit për t'u përhapur.
-Vjetërohet në shishe për 1 vit


    Rreth prodhuesit
    mezemer icon product
    Veraria Uka ndodhet në qendër të Shqipërisë në zonat rurale të kryeqytetit Tiranë. Është themeluar në vitin 2005, i themeluar nga Flori Uka (verabërës), brezi i parë i familjes në prodhimin e verës. Pas 5 vitesh punë në kantina të ndryshme në Friuli/Veneto dhe 2 vite studimesh në Universitetin e Udines dhe Conegliano në Enologji, Flori u kthye në Shqipëri për të ndjekur ëndrrën e tij për të rizbuluar vlerat e verës në Shqipëri. Shqipëria është e pasur me varietete autoktone dhe histori vreshtarie. Një histori e shtypur nga osmanët dhe sistemi i diktaturës. Sot brezi i ri i prodhuesve të verës po zbulon vlerat e vërteta të kësaj harte të panjohura për pjesën tjetër të botës. Në Shqipëri pothuajse çdo familje fshatare kultivon rrush. Në disa zona rriten varietete autoktone që ekzistojnë për qindra vjet. Vizioni i kantinës Uka është mbledhja e këtij rrushi nga familje të ndryshme në të gjithë Shqipërinë për të marrë potencialin maksimal të të njëjtave varietete. Duke ndjekur një sistem kooperativist, Flori punon me afro 200 familje në të gjithë Shqipërinë që kanë varietete autoktone rrushi me një sipërfaqe më pak se 1 hektar. Kështu është e mundur të kërkojmë potencialin e vërtetë të terroirit për të shprehur maksimumin e vlerave tona në verë. Qëllimi i kantinës është të krijojë një bazë të dhënash të zonave dhe varieteteve indigjene që shprehen në maksimum në verërat tona. Ne e shohim kantinë tonë si një muze të verës së ardhshme ku dashamirës të verës nga e gjithë bota mund të vijnë dhe të shijojnë Shqipërinë në një gotë.
    Lexo më shumë
    You may also be interested in...