Verë e kuqe Bello

Merlot 2020 - 13% vol. - Kantina BELLO

Lista e cmimeve CHF 23.60
Lista e cmimeve Çmimi me zbritje CHF 23.60
Ne shitje I lodhur
mezemer icon product
Përshkrim
Vera e kuqe e prodhuar me Metodën Ganimede karakterizohet nga një ngjyrë e kuqe rubin intensive dhe një trup i plotë.
Informacioni i produktit
Përshkrim
Vera e kuqe e prodhuar me Metodën Ganimede karakterizohet nga një ngjyrë e kuqe rubin intensive dhe një trup i plotë. Në shije mund të perceptohen notat e manave të egra, ndërsa afërsia me detin i jep një shije pak të kripur me një notë jodi. Kjo verë është e përshtatshme për çdo kohë të ditës, falë shumëllojshmërisë së aromave që e karakterizojnë. Është një verë me trup të plotë me ngjyrë të kuqe rubin dhe me aromë intensive frutash të kuqe, veçanërisht manaferrat e kuqe.
Rreth prodhuesit
mezemer icon product
Shishja e parë e verës e prodhuar nga Cantina Bello daton në vitin 1977 dhe më pas, pas disa dekadash përvojë, i dha shkas themelimit aktual të vetë Cantina, e cila u bë zyrtarisht në 1994. Veraria ndodhet në një fshat të Durrësit, Perlat, në një zonë kodrinore 2 km larg detit që shërben si urë lidhëse midis bregdetit dhe zonës malore. Rrushi i verës Bello është të gjitha të certifikuara nga Rauscedo Cooperative Nurseries (VCR), një punishte vere më moderne dhe lider në industri. Hardhitë përzgjidhen dhe mbillen pas një analize të kujdesshme të tokës, e cila falë vendndodhjes gjeografike dhe erës së favorizuar nga deti kërkon një trajtim minimal fitosanitar. Sipërfaqja e mbjellë me hardhi është rreth 8 deri në 10 hektarë. Varietetet e rrushit të pranishme në Veraria Bello janë:- Shesh i Bardhë (varietet vendas i rrushit shqiptar)- Merlot- Carmenere- Cabernet Sauvignon- Touriga Nacional- Malbek.Një veçori mjaft e rëndësishme e kantinës ka të bëjë me fermentimin, pasi të gjitha fermentimet bëhen duke përdorur "Metodo Ganimede": është një metodë e importuar nga Italia dhe unike në llojin e saj, e përdorur në Shqipëri vetëm nga Cantina Bello.
Lexo më shumë
You may also be interested in...