Verë e kuqe Uka

Udha 2018 - 13,5% vol. - Kantina UKA

Lista e cmimeve CHF 21.40
Lista e cmimeve Çmimi me zbritje CHF 21.40
Ne shitje I lodhur
mezemer icon product
Përshkrim
"Udha" është termi i vjetër për "rrugë", rruga imagjinare që lidh të gjithë prodhuesit e verës në një produkt të vetëm.
Informacioni i produktit
Përshkrim

"Udha" është termi i vjetër për "rrugë", rruga imagjinare që lidh të gjithë prodhuesit e verës në një produkt të vetëm. Është një përzierje e Cabernet Sauvignon, Merlot, Kallmet dhe Sheshi Zi, e korrur nga vreshta të ndryshme në Shqipëri. Është një udhëtim nëpër të gjitha rajonet që prodhojnë rrush. Me këtë verë duam ta sjellim Shqipërinë në një shishe. Vera e kuqe ka strukturë të shkëlqyer dhe shkon mirë me pjatat e mishit të kuq.

Specifikime teknike:


-Rrush i vjelur me dorë
-Vjelja nga vreshtat organike
-Transportohet në kantinë me kuti 20 kg
-Crio maceration për 48 orë
-Fermentim i kontrolluar për 8-12 ditë
-Shtypje e butë
-Reshjet natyrale në rezervuarët e çelikut të pandryshkshëm-Relaksohuni për 1 vit në rezervuarin inox
-Plaket në fuçi lisi 500 L për 8 muaj
-I ambalazhuar dhe i vjetëruar në shishe për 1 vit

Rreth prodhuesit
mezemer icon product
Veraria Uka ndodhet në qendër të Shqipërisë në zonat rurale të kryeqytetit Tiranë. Është themeluar në vitin 2005, i themeluar nga Flori Uka (verabërës), brezi i parë i familjes në prodhimin e verës. Pas 5 vitesh punë në kantina të ndryshme në Friuli/Veneto dhe 2 vite studimesh në Universitetin e Udines dhe Conegliano në Enologji, Flori u kthye në Shqipëri për të ndjekur ëndrrën e tij për të rizbuluar vlerat e verës në Shqipëri. Shqipëria është e pasur me varietete autoktone dhe histori vreshtarie. Një histori e shtypur nga osmanët dhe sistemi i diktaturës. Sot brezi i ri i prodhuesve të verës po zbulon vlerat e vërteta të kësaj harte të panjohura për pjesën tjetër të botës. Në Shqipëri pothuajse çdo familje fshatare kultivon rrush. Në disa zona rriten varietete autoktone që ekzistojnë për qindra vjet. Vizioni i kantinës Uka është mbledhja e këtij rrushi nga familje të ndryshme në të gjithë Shqipërinë për të marrë potencialin maksimal të të njëjtave varietete. Duke ndjekur një sistem kooperativist, Flori punon me afro 200 familje në të gjithë Shqipërinë që kanë varietete autoktone rrushi me një sipërfaqe më pak se 1 hektar. Kështu është e mundur të kërkojmë potencialin e vërtetë të terroirit për të shprehur maksimumin e vlerave tona në verë. Qëllimi i kantinës është të krijojë një bazë të dhënash të zonave dhe varieteteve indigjene që shprehen në maksimum në verërat tona. Ne e shohim kantinë tonë si një muze të verës së ardhshme ku dashamirës të verës nga e gjithë bota mund të vijnë dhe të shijojnë Shqipërinë në një gotë.
Lexo më shumë
You may also be interested in...