Verë e kuqe Duka

Merlot 2020 - 14,5% vol. - Kantina DUKA

Lista e cmimeve CHF 19.40
Lista e cmimeve Çmimi me zbritje CHF 19.40
Ne shitje I lodhur
mezemer icon product
Përshkrim
Verë e kthjellët me ngjyrë rubin të plotë, e dendur, me shumëllojshmëri aromash ku ndihet molla e kuqe, manaferra e boronica.
Informacioni i produktit
Përshkrim

Verë e kthjellët me ngjyrë rubin të plotë, e dendur, me shumëllojshmëri aromash ku ndihet molla e kuqe, manaferra e boronica. Vera është e thatë, tanike, e shijshme, me trup dhe mjaft e qëndrueshme. E përshtatshme për t’u shoqëruar me sallamra të stazhionuara, mish të kuq në prush, qingj në furrë me perime.

mezemer icon product
Duka
Përkushtimi dhe kujdesi ynë në prodhimin e verës Duka fillon me tokën dhe hardhinë me vendndodhjen e saj në qarkun e Durrësit dhe nënrajonin e Ishëm. 5.5 hektarë vresht janë përhapur që nga viti 2004 në formën e një amfiteatri, për sa i përket mikroklimës së krijuar nga pyjet dhe erërave të ftohta që e përqafojnë atë nga jugu. Kultivarët Merlot, Cabernet Sauvignon dhe Tempranillo rriten në mënyrë organike në vreshtin tonë. Që prodhojnë verëra njëvarietale, si dhe verën e Rezervës Duka që është një përzierje e Cabernet Sauvignon, Merlot dhe Tempranillo. Në gamën e produkteve është shtuar edhe Grappa e Gjyshit, një distilim tradicional nga Shqipëria, i prodhuar në kujtim të Enver Dukës, i cili shkroi fjalitë e para në historinë e vreshtit el Duka. Për të qenë më tej një histori që ndërthur traditën dhe teknologjinë bashkëkohore.
Lexo më shumë
You may also be interested in...