POROSITË DHE TRANSPORTI

Pse të zgjidhni Me Zemër?

Me Zemër është një dyqan online i specializuar në promovimin e ushqimeve dhe verërave artizanale shqiptare me cilësi të lartë. Ne jemi të përkushtuar të ofrojmë produkte unike dhe autentike, të zgjedhura me kujdes dhe të përgatitura me dashuri nga prodhues të vegjël artizanë vendas.

Si mund të bëj porosinë

Ju mund të beni porosinë drejtpërdrejt në faqen tonë të internetit. Zgjidhni produktet që dëshironi të blini, shtojini ato në shportën tuaj të blerjeve dhe ndiqni udhëzimet e pagesës.

Brenda sa ditësh behet trasporti?

Koha e dorëzimit varet nga vendndodhja juaj. Dorëzimi zakonisht bëhet brenda 2-3 ditëve të punës nga data e dërgesës.

Në cilat vende dërgoni produktet tuaja?

Aktualisht i dërgojmë produktet tona në të gjitha vendet e Bashkimit Evropian dhe Zvicrën, duke përfshirë ishujt dhe vendndodhjet e largëta. Është e rëndësishme të theksohet se tarifat e transportit dhe koha e dorëzimit mund të ndryshojnë në varësi të destinacionit dhe sasisë së produkteve të blera. Për më shumë informacion mbi tarifat e transportit dhe kohën e dorëzimit, ju lutemi shikoni faqen tonë të informacionit të transportit ose na kontaktoni drejtpërdrejt përmes departamentit tonë të shërbimit të klientit.

Ne jemi të përkushtuar të ofrojmë një shërbim transporti të shpejtë dhe të besueshëm, duke përdorur korrierët më të mirë dhe duke siguruar paketim të kujdesshëm për të mbrojtur produktet tona gjatë transportit.

PAGE

Cilat metoda të pagesës pranohen?

●Ne pranojmë pagesa me kartë krediti dhe transfertë bankare.

A është e sigurt për të bërë një pagesë në faqen tuaj të internetit?

Absolutisht. Të gjitha pagesat përpunohen përmes një sistemi pagese të sigurt dhe të koduar.

KTHIMI I PRODUKTEVE DHE RIMBURSIMI

Si mund të bëj një kthim?"

Nëse dëshironi të bëni një kthim, ju lutemi na kontaktoni brenda 14 ditëve nga marrja e produktit. Ne do t'ju ofrojmë të gjithë informacionin që ju nevojitet për të bërë kthimin.

Cilat produkte mund të kthej?

Ju mund të ktheni çdo produkt jo ushqimor brenda 14 ditëve nga marrja e produktit, për sa kohë që është në gjendje origjinale, të pahapur. Ne nuk mund të pranojmë kthime të produkteve ushqimore për arsye sigurie ushqimore.

Si funksionon një rimbursim?

Nëse kthimi i produktit është miratuar, ne do të rimbursojmë shumën e paguar brenda 14 ditëve pune nga marrja e kerkeses per kthimi.

SUPORTI NDAJ KLIENTIT

Si mund t'ju kontaktoj

Mund të na kontaktoni në çdo kohë me email, telefon ose Whatsapp. Të gjitha informacionet e kontaktit do t'i gjeni në faqen "Na kontaktoni" të faqes sonë të internetit.

Cilat janë orët tuaja të hapjes?

Jemi në dispozicion nga e hëna në të premte, nga ora 9:00 deri në orën 18:00. Nëse na kontaktoni jashtë këtyre orëve, ne do t'ju kontaktojmë sa më shpejt të jetë e mundur ditën tjetër të punës.